Am o slabiciune recunoscuta pentru dulciuri. Creme, topping-uri, fondant, glazuri, blaturi insiropate – doar o mica parte dintre placerile vinovate. Problema e ca le si fac, le si mananc. Cu o pasiune de nestavilit ambele. Am ajuns pas cu pas sa-mi cladesc un mic univers de forme de copt si instrumente de tot felul, ca e vai si amar daca vreo reteta imi face cu ochiul si eu nu am fix “gadget-ul” potrivit spre a o efectua. Am insa o mare problema de ordin “tehnic”: rabdarea. Adica acel ingredient de baza, necesar atunci cand te apuci de cozonaci sau de facut fursecuri, cornulete si alte minunatii “cu bucata”. Daca la primii cozonaci am framantat, dospit si copt de mai-mai ca ma prindea Craciunul ( sau nasterea, ca al doilea copil era la purtator, in luna mare ), la fursecuri stau sensibil mai bine. Probabil emotia copiilor de a vedea formele ce prind viata este si ea un argument decisiv in a ma apuca de treaba.
Dintre toate, fursecurile cu stafide au fost votate ca fiind preferatele. Spre fericirea mea, pentru ca se prepara dupa o reteta suficient de simpla ca sa fie pusa in practica si de un necunoscator. In plus, necesarul de ingrediente este si el de numarat pe degete. De la o singura mana.
Curiosi, nu-i asa? Primiti atunci poza si reteta, de restul va ocupati voi. Ca si de parerile pe care le puteti impartasi, ca sa stiu, au iesit, nu au iesit…
Fursecuri cu stafide
Ingrediente:
– 200 g de unt
– 200 g de zahar pudra
– 200 g de faina
– 200 g de stafide
– 2 oua
Intr-o prima etapa se scoate apa din unt si se bate o crema cu zaharul pudra, in care se incorporeaza treptat restul ingredientelor, incepand cu cele 2 oua si incheind cu faina. Dupa preferinte, se pot adauga si arome diverse: vanilie, rom sau altele.
Nu va bucurati prea tare, ca rezultatul este de scurta durata. In sensul ca se devoreaza rapid si trebuie sa va apucati din nou de treaba. Pentru cei mai pofticiosi sau cu multi musterii in jurul cuptorului, puteti dubla sau tripla ingredientele. Sa aveti spor! Si la preparat si la infulecat.